La caixa de píndoles fisioterapèutiques

Para leer el texto en castellano: Las cajas de 'píldoras' fisioterapéuticas

Vols subscriure't a la nostra Newletter?

Ves al final de la pàgina i només hauràs d'escriure el teu correu electrónic!
 
Closing in 10 sec...

Irene, quin massatge em faràs?

Doctor/a, quin antiinflamatori em donaràs?

Informació per navegants

El mèrit que la marca fisioteràpia sigui relacionada amb massatge, corrents i molta gent en una mateixa sala és culpa nostre, dels fisioterapeutes, les universitats i els empresaris que gestionen empreses on hi treballen fisioterapeutes. La pregunta del massatge és molt coherent amb la situació actual, els usuaris finals han entès que és així perquè és el que 's'ha venut'. D'aquí la importància de la informació i d'aquest post.

La situació segurament sona a companys de professió i usuaris que han requerit fisioteràpia. Seria estrany anar al metge i demanar per antiinflamatoris sense que el metge o metgessa hagi fet el diagnòstic. El mateix passa en fisioteràpia.

Tenim un graaaan arsenal de ‘píndoles’ no farmacèutiques. Passen des de les de teràpia manual, per les d’educació sanitària (incloent-hi al dolor), per les d’exercici terapèutic, electroteràpia, embenat, etc. En tenim de ‘píndoles’ genèriques i ‘píndoles registrades i amb copyright’.

No tots els símptomes que es resolen en la consulta d’un metge es resolen amb la mateixa píndola, hi ha diversos abordatges dels quals uns són farmacéutics. Us sonaran: antiinflamatoris, antibiòtics, antihistamínics, antiàlgics… i altres antis.

De la mateixa manera en fisioteràpia no es resolen amb el mateix tractament, hi ha diversos abordatges, abans esmentats, dels quals ‘el pot de píndoles de massatge’ es trobaria dins de ‘la caixa de píndoles de teràpia manual’ (Aquí no tenim antis).

Diuen que una imatge val més que mil paraules, així doncs, com aquell de la tele que deia fa molt de temps:

Dentro vídeo!

Leave a reply