Què difícil és trobar col·laboradors ètics i què emocionant és quan el trobes!

El fet que us vull comunicar avui m’és tant important (per mi, que mimo tot el que faig) que he decidit dedicar-li una entrada.

Cal Moure’S va obrir les portes fa nou mesos i mig. Com bé sabeu, no és només un centre, és un projecte que va més enllà, intentant apropar la millor informació, informació que crec que ens pertany a tots.

Un cop entrat al 2018, ahir vaig presentar un programa, creat i centrat en les persones per tal de millorar la qualitat de vida quan hi ha algun revés (una operació, una caiguda, un diagnòstic de demència, quan hi ha dolor des de fa molt de temps, etc.)

Imatge modificada de Freepik.com

Però sóc algú que ha crescut com a professional als domicilis i per tant el que passa a casa meva (entenem el centre) s’ha de veure plasmat al dia a dia de la persona, perquè sino això no té sentit. I estar al centre fa que em perdi una part important del context, el domicili i les dificultats que s’hi troben insitu. Tot i que al centre hi ha l’espai de ‘Com a casa’ que simula un domicili, és molt útil en temes de dolor, però casa d’un és casa d’un.

Però aleshores vaig conèixer en Roger. Roger és fisioterapeuta i tècnic en ortopèdia, i una part de Quvitec. I parlant amb Roger em vaig adonar que teniem molt en comú: un negoci ètic i amb un objectiu, millorar la qualitat de vida de la persona sense vendre per vendre, cosa que m’heu sentit parlar altres vegades.

Quvitec és un projecte molt complert,  que va més enllà de la venta d’ajudes tècniques. És un projecte on professionals (grans professionals) et fan la valoració acurada abans de fer-te una proposta.

Quan podeu requerir d’aquests serveis? En ocasions, quan la vida se’ns veu alterada a vegades necessitem ajuda externa (un bastó, una cadira, ajuda per la dutxa, llençols de movilització, grues, etc.), o fins i tot al revés, quan has requerit molta ajuda i ara en necessites menys.

El que em va agradar de Roger és que teniem tots dos clars, la ajuda tècnica, al igual que el tractament, han de ser-hi mentres és necessita, no més enllà, perquè l’objectiu és el màxim d’autonomia. D’igual manera que, no vendrà una ajuda que et supleixi la acció que no pots fer i altres que si pots fer.

Així doncs, fent xarxa, ja tinc entre els meus preferits Quvitec, perquè sé que no quedaré malament i que compartim els criteris de primer la persona, segon la persona i per últim la persona.

 

Com funciona la nostra col·laboració?

Podeu parlar-hi directament amb ells aquí.

O bé si contracteu el programa Dóno vida als anys jo faré una valoració previa que va inclosa (perquè quan marquem objectius en la primera sessió el objectiu sempre ha de ser una funció que sols fer) i si tu i jo creiem que convé valorar alguna ajuda us passaré el contacte.

Quvitec fa la valoració inicial per telèfon, si s’escau, fa una valoració gratuïta al domicili i en acabat, si un cop ho heu parlat ho necessiteu, podeu mirar quines propostes t’interessen més.

 

Aquest 2018 es presenten més col·laboracions. La selecció és acurada, perquè els valors de Cal Moure’S són els que són i vull persones amb qui fer xarxa que els comparteixin.

 

Moltes gràcies per llegir-me!

 

 

Leave a reply